Grå fårskinnsmattor är ett populärt val idag. Mattorna är inte bara vackra, utan de beundras också för sitt lyxiga utseende och supermjuka material, som får vem som helst att bli glad. Fårskinn används mycket av människor runtom i världen för att ge extra bekvämlighet. Idag kan du enkelt få tag i ett fårskinn online till det bästa priset utan att snåla på kvalitén. Det finns många online-butiker som säljer mattor och som erbjuder äkta fårskinn av bra kvalitét.

Det kan vara svårt att skilja mellan ett äkta fårskinn och ett fejkat fårskinn. Om du inte vill bli lurad ska du endast kolla hos riktiga mattbutiker, som TrendCarpet, för att få tag på de bästa mattorna online till det bästa priset. De erbjuder ett brett utbud med många olika färger. Du kan få tag på ett gråa till bruna fårskinn, och ännu mer.

Innan vi börjar teorin ska vi lära dig några ingredienser som behövs:

  • Ett milt rengöringsmedel som passar för läder
  • Rena, stora handdukar
  • En metallborste som du ska borsta fårskinnet med
  • Ett badkar eller hinkar som du kan blötlägga det i

Eftersom äkta fårskinn har äkta läder behöver du se till att tvättningen inte är det minsta sträv eller slipande. Några saker du bör undvika är: att använda starka rengöringsmedel, använda sträva borstar, att tvätta hårt och inte skölja ur ordentligt. En annan faktor du behöver tänka på är att se till att det torkar ordentligt. Om läder inte torkar kan det förändra formen och utseendet helt hos din fårskinnsmatta.

Eftersom det finns olika sorters fårskinn där ute så kan du också ha råkat bli lurad, om du t.ex. har köpt ett grått fårskinn och färgen börjar blekna. Originella fårskinn kan förlora sin naturliga glans med tiden, men med ömsint omvårdnad kan du enkelt få tillbaka dess glans och färg. Naturligt vita fårskinn kan bli off-white eller något gula med tiden.

Om ditt gråa fårskinn verkar vara matt eller nedtryckt kan en mild tvätt hjälpa. Du kan maskintvätta så länge du använder icke-alkaliskt milt tvättmedel, det sägs vara bra för läder.

Du ska blanda tvättmedlet i vatten med händerna och sedan handtvätta fårskinnet en stund. Innan du börjar tvätta ska du se till att borsta den, då blir det lättare att få bort smutsen. Använd alltid ljummet vatten. När du är klar sköljer du försiktigt ur fårskinnet med rent vatten för att få bort all smuts.

Efter att du har sköljt ska du klämma ut allt vatten ordentligt. En snabb tur i torktumlaren borde inte vara någon fara, men det är rekommenderat att bara klämma ut vattnet med händerna. När den är ordentligt ursköljd lägger du ut handdukarna och lägger fårskinnet på dem, så att de suger upp vattnet som är kvar.

Titta till den några timmar senare. När fårskinnet inte känns tungt av vatten kan du låta den lufttorka på en yta med hål i. Det kan ta lite tid att torka den, men lita på oss när vi säger att det är värt det. Undvik att placera gråa fårskinn under direkt solljus. När den är fuktig borstar du den ordentligt med en metallborste för att se till att fibern inte fastnar och torkar i sitt naturliga mönster.

Nyckeln till detta är att köpa det bästa tvättmedlet och vara försiktig när du tvättar den. Vi hoppas att detta hjälper dig att återuppliva ditt fårskinns naturliga skönhet.