Ordet ‘teppe’ fremkaller lett det ikoniske bildet av Aladdin som flyr bort på sitt magiske teppe sammen med den skjønne apen Abu og prinsessen Jasmine. Men teppets historie i orienten, i regionen der Aladdin skal være fra, er overraskende rik, et aspekt som den svært populære Disney-filmen ikke kunne fange opp!

Orientalske tepper kommer fra Vest-Asia, men innflytelsen har spredt seg bredt. Orientalske tepper refererer nå til tepper vevd i en rekke regioner fra India til Egypt, selv om enkelte kjennetegn er felles på grunn av de tverrkulturelle innflytelsene mellom regionene. Du finner garantert disse teppene i de fleste deler av verden som de verdsatte eiendelene til reisende og turister som har plukket med seg teppene som ikoniske kunstverk.

Orientalske tepper er berømte for sine intrikate geometriske design, en egenskap som er fremtredende i Vestasiatisk kunst og arkitektur. Geometriske design, til tross for all deres enkelhet, viser sjelden den store innsatsen som ble gjort av veverne som bruker en nesten matematisk presisjon når de vever teppet. Disse tradisjonelle designene virker ganske enkle, men er faktisk ganske så imponerende. Designet som skal veves krever ofte en nøye uttenkt visjon om hva sluttresultatet bør være, og selve vevingen krever ofte at veverne har inngående kunnskap om geometri.

Tradisjonelt har disse teppene blitt brukt av forskjellige årsaker – fra bønnetepper til sitteplass hvor hele familien kan dele et trivelig måltid. Uansett hva de tradisjonelt sett har blitt brukt til, kan vi alle være enige om at orientalske tepper ofte er smykkene som pynter opp rommet. Delvis på grunn av deres høye verdi som kunstverk regnes ofte orientalske tepper som investeringer, og derfor øker verdien deres ofte over tid.

En utrolig side ved orientalske tepper er de levende fargene som aldri ser ut til å blekne. Orientalske tepper veves ofte i grunnfarger som skiller seg ut uansett hvordan resten av rommet er dekorert. Du kan kombinere dem med et rom med hvit grunnfarge, og se magien som finner sted i et slikt miljø. Selv i et område hvor stilene og fargene varierer trekkes øynene dine uunngåelig mot teppet som tilsynelatende gir en stødig og pålitelig konstant.

Selv om disse orientalske teppene ofte har vært en konstant del av mange stuer i årenes løp har designet absolutt forandret seg. Tradisjonell veving med flere farger og mønstre, ofte vevd i ren ull eller silke, sees ofte side om side med tepper med mer transisjonsdesign.

Disse teppene er noe mer minimalistiske i designet, men klarer fortsatt å fremkalle en tradisjonell look spesielt når de kombineres med et område med moderne eller futuristisk design. Sammen med tradisjonelle design og transisjonsdesign har vi mer moderne design, som ikke nødvendigvis inneholder noen av de geometriske mønstrene som ofte skiller seg ut og kjennetegner orientalske tepper. Men de bruker de samme strenge vevteknikkene og selv om designene taler om moderne kunst forblir selve veveprosessen like faglig dyktig.

Ditt orientalske teppe er kanskje fra Persia eller veversamfunnene i nordre India, eller fra Marokkos Berberstammer. Men uansett hvor i Østen teppet ditt kommer fra må du sørge for å ta del i teppets kulturarv. Selv om teppet absolutt blir del av rommet ditt er det givende å kjenne til opprinnelsen og kulturarven som teppet tar med seg. Visste du for eksempel at marokkanske tepper veves av mer enn ført forskjellige Berberstammer som hver legger inn sitt eget distinkte design i teppet? Dette er tradisjoner som trolig har blitt overlevert i flere århundrer før de har kulminert i verket du nå ønsker å eie. Selv om du ikke kan reise til regionen teppet ditt kanskje kommer fra, er det alltid berikende å utforske en del av livet i et samfunn som kanskje befinner seg på andre siden av jordkloden.

Uansett stil og type orientalsk teppe du ønsker å møblere boligen din med, gir Trendcarpet en lang rekke tepper som passer til enhver smak, og som er laget kun av den fineste ull, silke og fargestoffer, og er stedet du bør gå hvis du vil ha et snev av kultur hjemme hos deg!